Cursussen op maat

Cursussen op maat

Heeft u interesse in de Nederlandse Gebarentaal, maar wilt u geen hele cursus volgen? Gebaren met Robin gaat samen met u op zoek naar een passende oplossing. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een cursus op maat, een workshop of een gastles. Wanneer u mij een mailtje stuurt met uw verzoek, kunnen wij samen op zoek gaan naar datgene wat het beste bij u en uw wensen past. U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via het contactformulier.

Voorbeelden van mogelijkheden

Voor het Summa college (een MBO te eindhoven) afdeling Welzijn verzorg ik in de keuze ruimte een cursus gebarentaal. Veel van deze studenten hebben op hun stageplek te maken met gebarentaal of Nederlands ondersteunt met Gebaren. De cursus bestaat uit 8 lessen van 1,5uur waarin de studenten actief aan de slag gaan met het onder de knie krijgen van de beginselen van de Nederlandse Gebarentaal. Het actief oefenen van gebaren staat centraal in de cursus, maar daarnaast is er ook aandacht voor de dovencultuur en pragmatische aspecten die samen hangen met de Nederlandse Gebarentaal. Na het volgen van de cursus kan de student zich zelf voorstellen en een eenvoudig gesprekje voeren in gebarentaal.

Voor stichting Prodas heb ik een tweetal gastlessen mogen verzorgen. Deze gastlessen werden gegeven aan de hoogbegaafde leerlingen van de basisschool D'n Heiakker in Deurne. De gastlessen werden gegeven in het thema "Verhalen". De vraag "Hoe beleven doven en slechthorende kinderen een verhaal?" stond dan ook centraal. Middels een stukje theorie en filmfragmenten heb ik samen met de kinderen een antwoord gezocht op deze vraag. Natuurlijk kwam hierbij ook de Nederlandse Gebarentaal aanbod.

Voor de Bevers van Scouting Mierlo-Hout heb ik een ervaringslesje gegeven over doof en blind zijn. Deze jongens in de leeftijd van 5 tot en met 7 jaar hebben spelenderwijs kennis gemaakt met wat het inhoud om doof of blind te zijn. Samen leerde we een aantal gebaren, speelde we hints zonder woorden, liepen we geblindoekt naar het toilet en aten we iets zonder dat we wisten wat het was! Dit was een hele bijzondere ervaring! De jongens hebben een leuke ochend gehad.

© 2017 - Gebaren met Robin - All Rights Reserved